LAND VAN TAAL & WAAL - ALEX ROEKA, IN 'T HOF, MARCEL RÖZER

alex_roeka_800
Categorie
Zondagmiddag in Trianon
Datum
zondag 25 oktober 15:30
Zondag 15:30 uur en 17:00 uur - € 12,50 ex | Maandelijkse talkshow over Nederlandse muziek en taal


LET OP, ALEX SPEELT TWEE KEER. OM 15:30 UUR EN 17:00 UUR. MAXIMAAL 25 KAARTJES PER VOORSTELLING.

De voorstelling bestaat uit een optreden van 30 minuten en een interview van 15 minuten.

Tickets € 13,74 inclusief alle kosten

Land van Taal & Waal is maandelijkse muzikale, literaire bonte avond in het Nijmeegse Trianon. Tijdens deze avonden ontmoeten schrijvers, dichters, wetenschappers, zangers, rappers en andere kunstenaars elkaar. De verbindende factor is telkens de Nederlandse taal. Bloedeigen Hollandse liedjes worden afgewisseld met literaire en wetenschappelijke voordrachten uit eigen werk. Storende factor in deze is Marcel Rözer, die te pas en te onpas de kunstenaars het hemd van het lijf vraagt. Muzikale gastheer is de Nijmeegse zanger Dirk-Wim in ‘t Hof, hij zorgt voor de muzikale omlijsting van het Land van Taal & Waal.

Zeg mij wat je zingt en ik weet wie je bent! Vaak worden de lyrische mogelijkheden van onze taal schromelijk onderschat. Het Nederlands zingt even goed als een andere taal. Een lied heeft zoveel meer kracht en verbeelding als het in je moerstaal wordt gezongen.

ALEX ROEKA

Alex Roeka werd geboren in Ravenstein, Noord Brabant. Tussen zijn negende en achttiende verbleef hij op verschillende kostscholen, waar zijn liefde voor muziek en poëzie werd gewekt. Na de middelbare school ging hij psychologie studeren in Nijmegen. 

Hij onderbrak zijn studie om op een zeesleper te gaan varen. Een jaar later hervatte hij zijn studie in Amsterdam. Daar studeerde hij af en werkte vervolgens enige tijd als psycholoog. 

 Ondertussen raakte hij in de muziek verzeild en begon Nederlandstalige songs te schrijven en ermee op te treden. In 1996 verscheen zijn eerste cd Zee Van Onrust. Tegelijkertijd ontdekte hij het theater en kreeg, gebaseerd op de cd, zijn eerste theaterprogramma gestalte.

In 2000 ontving hij voor zijn lied Noem ’t Geen Liefde de Annie M.G. Schmidtprijs. Vanaf dat moment bleven de cd’s en theaterprogramma’s elkaar met regelmaat opvolgen: Wildernis, Wolfshonger, Schemerdrift, Hadeskade, Mannenwoestijn, Beet Van Liefde. 

In 2007 werden zijn verzamelde liedteksten in boekvorm uitgegeven door Nijgh & van Ditmar.

De in 2009 verschenen cd Beet Van Liefde werd bekroond met een Edison. In 2010 tekende hij een contract met het toonaangevende platenlabel Excelsior-Recordings en werd zijn achtste cd Zachtaardig Vergooid opgenomen. 

Voor zijn negende cd 'Gegroefd' ging hij in zee met de jongens van de Johan-band. Deze samenwerking resulteerde in een nieuwe klank. Wat rauwer, wat schurender, wat meer gericht op de popmuziek maar tegelijk ook kwetsbaar en intiem. Met deze cd Gegroefd sleepte Alex Roeka zijn tweede Edison in de wacht.

IN 'T HOF

In ’t Hof is gitarist, zanger, liedjesschrijver en verhalenverteller. Zijn liedjes, in de traditie van Bob Dylan en Nederlandse troubadours zoals Alex Roeka en Maarten van Roozendaal, fonkelen in het schemerduister van alternatieve pop en kleinkunst. Liedjes over alledag met soms niet alledaagse teksten. Melodieuze luisterliedjes met Nederlandse teksten die er toe doen!

dirkwim

MARCEL RÖZER

Marcel Rözer is schrijver en journalist. En dagvoorzitter. En programmamaker. Dat is veel en hoe kun je dan ergens goed in zijn? Wat is zijn kracht, of zo u wilt zijn Unique Selling Point? Het antwoord luidt; vragen stellen en verhalen maken. Of beter nog; de juiste vragen stellen en de mooiste verhalen maken. Vragen die dingen duidelijk maker en verhalen die de vaak ingewikkelde werkelijkheid recht doen.

marcel  rozer

 
 

Alle datums

  • zondag 25 oktober 15:30

Powered by iCagenda