LAND VAN TAAL & WAAL - YILDIZ GIES, VANKOREN, IN 'T HOF, MARCEL RÖZER

Schermafbeelding_2020-06-10_om_10.32.54
Categorie
Binnenkort in Club Trianon Nijmegen
Datum
zondag 5 juli 15:30 - 17:30
15:30 uur - gratis- café/terras | Mengvorm van kunst, literatuur en muziek in een talkshow gevangen.

Aanvang 15:30 uur - Café/terras

Land van Taal & Waal is maandelijkse muzikale, literaire bonte avond in het Nijmeegse Trianon. Tijdens deze avonden ontmoeten schrijvers, dichters, wetenschappers, zangers, rappers en andere kunstenaars elkaar. De verbindende factor is telkens de Nederlandse taal. Bloedeigen Hollandse liedjes worden afgewisseld met literaire en wetenschappelijke voordrachten uit eigen werk. Storende factor in deze is Marcel Rözer, die te pas en te onpas de kunstenaars het hemd van het lijf vraagt. Muzikale gastheer is de Nijmeegse zanger Dirk-Wim in ‘t Hof, hij zorgt voor de muzikale omlijsting van het Land van Taal & Waal.

Zeg mij wat je zingt en ik weet wie je bent! Vaak worden de lyrische mogelijkheden van onze taal schromelijk onderschat. Het Nederlands zingt even goed als een andere taal. Een lied heeft zoveel meer kracht en verbeelding als het in je moerstaal wordt gezongen.

YILDIZ GIES

Het meeste van haar werk bedenkt Yildiz  vanuit haar thuisbasis in Berg en Dal. Daar schrijft ze muziek en teksten vanuit haar prachtige kleine houten boshuis. Nijmegen voelt echt als haar thuis en ze is er geboren en getogen. Ze is nieuwsgierig en houdt ervan zonder plan met haar camper op pad te gaan en het liefst lang en ver, toch ben is ze altijd weer blij als ze over die Waalbrug de stad inrijdt. Ze beschouwt zichzelf als maker. Soms dicht ze. Soms schrijft ze liedjes. Soms schrijft ze een verhaal. Soms alles tegelijk. 

VANKOREN

VanKoren is Heidi Koren, Heide Marie Koren om volledig te zijn. Geboren op 4 augustus 1975 in Raalte. Product van een Rotterdamse moeder en een Oostenrijkse vader en opgegroeid in Twente. Heidi debuteerde in 2015 met de poëziebundel Gedachten over een mogelijk einde bij Uitgeverij Voetnoot (Antwerpen). In december 2018 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Haar debuutroman Hawaï 2000 verscheen in oktober 2019 bij Uitgeverij Vrijdag (Antwerpen). Eind mei 2020 zal haar volgende poëziebundel Wie dit leest is gek verschijnen bij Uitgeverij Vrijdag. Heidi publiceert regelmatig bij Literair Tijdschrift Extaze. Ook verschenen haar gedichten in Het Liegend Konijn.

Heidi bio 800x800

IN 'T HOF

In ’t Hof is gitarist, zanger, liedjesschrijver en verhalenverteller. Zijn liedjes, in de traditie van Bob Dylan en Nederlandse troubadours zoals Alex Roeka en Maarten van Roozendaal, fonkelen in het schemerduister van alternatieve pop en kleinkunst. Liedjes over alledag met soms niet alledaagse teksten. Melodieuze luisterliedjes met Nederlandse teksten die er toe doen!

dirkwim

MARCEL RÖZER

Marcel Rözer is schrijver en journalist. En dagvoorzitter. En programmamaker. Dat is veel en hoe kun je dan ergens goed in zijn? Wat is zijn kracht, of zo u wilt zijn Unique Selling Point? Het antwoord luidt; vragen stellen en verhalen maken. Of beter nog; de juiste vragen stellen en de mooiste verhalen maken. Vragen die dingen duidelijk maker en verhalen die de vaak ingewikkelde werkelijkheid recht doen.

marcel  rozer

 
 

Alle datums

  • zondag 5 juli 15:30 - 17:30

Powered by iCagenda