21:00 uur - € 15,00 | Progrock

FB

KOOP HIER JE TICKETS >

De Dave Foster Band (DFB) werd een paar jaar geleden uit het niets gevormd, na een toevallige ontmoeting tussen Dave Foster en Dinet Poortman, wat aanvankelijk een experiment was om te zien hoe de twee op afstand samen konden schrijven, aangezien Dave in de VK en Dinet in Nederland woont. Na het schrijven van twee tracks samen voor Dave's eerste solo-project 'Gravity' werd het duidelijk dat ze een aanzienlijke muzikale compatibiliteit hadden en van daaruit is de band uitgegroeid tot Dave's tweede solo-album 'Dreamless' en vervolgens  op het eerste Dave Foster Band-album 'Nocebo '.

Het feit dat Dave en Dinet elkaar ontmoetten, was te wijten aan een gemeenschappelijke vriend, gitarist Steven Rothery van Marillion. Beide bands van Dave (Mr. So & So) en de band van Dinet (NoOne) hadden in het verleden allebei Marillion ondersteund en deze sterke band zou blijven bestaan ​​vanwege Dave's betrokkenheid bij The Steve Rothery Band, waar hij co-schreef en gitaar speelde op de eerste solo van de band album 'The Ghosts of Pripyat' en blijft lid van de band die over de hele wereld toert.

In 2017 steunde de band Steve Rothery op zijn European Tour en in 2018 ondersteunden ze Marillion in het VK. Het nieuwe album 'Nocebo' van DFB bevat 11 nummers geschreven tussen Dave en Dinet en gezien de sterke band met Marillion en hun fans bevat het album ook gastoptredens van Steve Rothery en Pete Trewavas (Marillion), evenals vaste bandleden Leon Parr, Riccardo Romano (Ranestrane, Solo) en Yatim Halimi die allemaal ook spelen voor de Steve Rothery Band.

davefoster