21:00 uur - € 5,00 | Twee legendarische Nijmeegse bands met het betere popliedje

Op vrijdag 12 april spelen in café Trianon Mummy’s a Tree en The Use of Ashes, twee legendarische Nijmeegse bands die beide een goed gevoel voor het betere popliedje combineren met een voorliefde voor het psychedelische, muzikale, avontuur.

Mummy’s a Tree wordt omschreven als een band die ‘in zekere zin een pad volgt dat lijkt op artiesten als The Beatles, David Bowie en Pink Floyd maar niet bang is om van dit pad af te wijken en in het bos te verdwalen’. Het kwartet gaat op zoek naar de muzikale bron, het magische moment dat tijd en ruimte overstijgt. Mummy’s a Tree presenteert in Trianon haar nieuwe EP Grenadine.

Optredens van The Use of Ashes zijn even zeldzaam als intens. De groep vindt haar oorsprong in de jaren ’80 cultformatie Mekanik Kommando en ontwikkelde zich van eenmansband via duo en trio tot de huidige viermans-bezetting. De muziek beweegt zich tussen 3-minuten-pop en galopperende verkenningen in de krautrock. Muziek overgoten met een saus van vervreemding. Na afloop wordt het meest eigenzinnige en dansbare vinyl gedraaid uit eigen collectie.

FB

Mummys A Tree fotograaf Eric Veltink

Mummy's a Tree
Foto: Erik Veltink