21:00 uur - € 5,00 | Speciaal concert StarkLinnemann Quartet met jazztrombonist uit St Petersburg

artworks 000149646475 rv7dfo t500x500In samenwerking met de Club Trianon organiseert StarkLinnemann een wel heel bijzonder concert. Op 25 maart vanaf 21.00 uur zal de band in Club Trianon musiceren met de Russische trombonist Anton Boiarskikh. Boiarskikh zal ruim een week in Nederland verblijven om een aantal concerten met hen te geven. Een uitgelezen mogelijkheid om deze bijzondere musicus uit St Petersburg aan het werk te zien!

Boiarskikh

StarkLinnemann heeft Anton Boiarskikh leren kennen tijdens hun tournee vorig jaar november naar Berlijn, Baltische Staten en St Petersburg. Zij gaven daar een aantal concerten waaronder in het fameuze New Stage Alexandrinsky Theater en een masterclass aan Russische muziek studenten in het Mussorgsky Jazz College. De samenwerking met Boiarskikh verliep zo goed dat StarkLinnemann de trombonist heeft weten te contracteren voor een kleine tournee in Nederland. De trombonist is overigens niet voor het eerst in ons land. Hij behaalde zijn Master’s degree Jazz Trombone aan het conservatorium in Amsterdam waar hij een tijd studeerde. Hij gaf concerten in Rusland, Nederland, Baltische Staten, Denemarken en Engeland en is een laureaat op internationale concoursen en festivals. Op dit moment is hij solist bij Jazz Philharmonic Orchestra en leidt hij zijn eigen groep Dizzy Dutch Duck. Met deze band wil hij jazz vermengen met moderne elektronische muziek.

Programma

Speciaal voor deze tour concert heeft Paul Stark een Torensuite gecomponeerd (opgedragen aan de Toren van Goedereede) die zal worden uitgevoerd door het StarkLinnemann Quartet featuring Anton Boiarskikh! In dit stuk is op slimme wijze een aantal bekende jazzstandards verwerkt die menigeen zal herkennen. Ook zal wat eigen werk van StarkLinnemann ten gehore worden gebracht speciaal gearrangeerd voor quartet bezetting met trombone.

En de avond zal beginnen in trio bezetting. Vooruitlopend op het Beethoven Jaar in 2020 wordt Stark’s bewerking voor jazztrio op de pastorale pianosonate opus 28 van Beethoven voor het eerst in Nijmegen uitgevoerd.

StarkLinnemann Quartet featuring Anton Boiarskikh (trombone)

Paul Stark – piano

Jonas Linnemann – drums

Iman Spaargaren - tenorsax

Lucien Matheeuwsen -bas

 

Programma: pianosonate van Beethoven in bewerkte versi
Torensuite van Paul Stark

FB

stPetersburg

StarkLinnemann Quartet

Met de lancering van Transcending Chopin Volume 2 & 3 in het najaar van 2016 is het StarkLinnemann Quartet een feit. Jonas Linnemann en Paul Stark, de beide leiders van de band hebben lange tijd gezocht naar musici die zich willen conformeren aan de brede

visie van StarkLinnemann. Linnemann en Stark hebben in Iman Spaargaren een tenor saxofonist, klarinettist en basklarinettist gevonden die ruim tegemoet komt aan hun wensen. Bassist Maciej Domaradzki maakt het kwartet compleet. De stijl van het quartet is het beste te omschrijven als Universal Crossover Music.

Alle musici spelen op hoog nivo en hebben een grote mate van flexibiliteit. Dit is duidelijk te

horen op het album Transcending Chopin Volume 2 & 3 en het nieuwste album Pictures at an Exhibition. Het StarkLinnemann Quartet hoopt in de toekomst niet alleen cross-overs tussen klassieke muziek en jazz te kunnen produceren maar ook eigen werk uit te brengen met een avontuurlijk karakter.

De afgelopen maanden waren zeer druk en succesvol voor het quartet. Zo maakten zij met Pictures een prachtige tournee naar Rusland via Berlijn en de Baltische Staten en speelden ze Transcending Chopin in Poznan (Polen). Ook in Nederland hebben zij inmiddels hun sporen achtergelaten en vele podia overdonderd met hun arrangementen op klassieke meesterwerken.

Hoogtepunten daarbij waren twee uitverkochte concerten in Het Concertgebouw!