15:30 uur - € 10.00 | Rock & Roll, Surf, Jive en Spaghetti Western instrumentals met een free jazz twist. Met als speciale gast awardwinning bluesgitarist John F Klaver!

Vorig jaar speelden ze ons de oren van het hoofd dus dit jaar weer snel geboekt!

The Space Age Travellers spelen hoofdzakelijk eigen werk van songschrijver/gitarist BJ Baartmans geïnspireerd door de sounds van gitaarhelden die voortkomen uit de Space Age zoals Bill Frisell, Ry Cooder, Marc Ribot, Brian Setzer of Jeff Beck en hun leermeesters zoals Duane Eddy, Dick Dale, The Ventures, The Shadows, James Burton en Jimmy Bryant.

Een enkele cover en een kreet hier of daar om de boel op scherp te houden.
Super dansbare grooves, romantische melodieen, intrigerende soundscapes en vingervlug spel op het scherpst van de snede. Muziek voor minnaars en freaks. Een klinkende reis door de tijd!
Gebracht door drie zielsverwanten met een rijk muzikaal verleden bij oa BJ's Wild Verband, Matthews Southern Comfort, André Manuel's Ketterse Fanfare, B-Movie Orchestra, Ms Hips.

Gerco Aerts bas
BJ Baartmans gitaar
Sjoerd van Bommel drums

JOHN F KLAVER
John F. Klaver beheerst alle bluesstijlen, maar ook andere paden worden bewandeld. Rock, soul en funk heeft hij eveneens in zijn vingers en af en toe wordt een experimenteel uitstapje niet geschuwd. John F. Klaver heeft met zijn band en als gitarist in tien jaar een aantal vaderlandse bluesawards gewonnen en ook zijn deelname aan het Bluesworld Collective is niet onopgemerkt gebleven.

GITAARWORKSHOP STOCKENHOF - SPACE AGE ROCK & ROLL
Op deze zondag geven BJ Baartmans en John F Klaver voorafgaand aanhet concert een gitaarworkshop in Stockenhof, Beek-Ubbergen. 

BJ Baartmans duikt in de wereld van de authentieke Rock & Roll, Rockabilly, Swing en Surfgitaar. En laat zien hoe de sounds van de gitaristen als Scotty Moore, Cliff Gallup, James Burton, Hank B. Marvin hun stempel drukten op de muziek van jaren 60 helden als oa Jeff Beck, Eric Clapton, George Harrison en Ry Cooder en later weer bij bijvoorbeeld Brian Setzer en Mark Knopfler. Technieken als fingerpicking en stringbending komen aan de orde, het gebruik van chromatische verbindingsnoten, kleurrijke akkoord voicings, flitsende uptempo loopjes en vibratotrucks. Het maken van sound en daar een draai aan geven met subtiele effecten is een ander aspect dat aandacht krijgt. Het is een muzikale reis door de Space Age (de periode 1957 – 1971), waarin de gitaar z'n hoofdrol in de rock & roll en popmuziek definitief ging opeisen. BJ zoekt daarin echter vooral naar waar het nu urgent, fris, hip en avontuurlijk kan klinken.

De workshop is van 12:00 uur tot 15:00 uur en is gratis toegankelijk.
Stockenhof Muziek
Rijksstraatweg 193a
6573 CR Beek Ubbergen

FB

spaceagetravellers