15:00 uur - € 7,50 | Met Kika Sprangers, Cherry and Cakes en Bad Birdie (Frank Nielander)

KIKA SPRANGERS QUINTET – 15:30 uur – 17:30 uur
Nog pas 23 en nu al geldt Kika Sprangers als een van de meest veelbelovende Nederlandse saxofonisten. De zegetocht begon tijdens haar conservatoriumstudie in Utrecht, toen ze werd geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. De tournee met dit orkest maakte Sprangers tot de opvallende en volwassen muzikante die zij nu is. Het eindexamenconcert waarmee zij in 2016 haar studie afrondde, werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. Het zou niet het laatste eerbewijs zijn; haar eerste EP Leaves Of Lily kreeg vier sterren in het Parool. Ook werd de Nijmeegse door de programmeurs van de jazzpodia verkozen tot Young VIP van 2018, en dat betekent dat ze dit jaar veel gerenommeerde Nederlandse clubs en festivals bezoekt.
Kika Sprangers – sax
Anna Serierse – zang
Koen Schalkwijk – wurlitzer en piano
Alessandro Fongaro – bas
Willem Romers – drums

Persfoto Kika Sprangers door Karen van Gilst

CHERRY AND CAKES – 18:00 uur – 20:00 uur
Cherry and the Cakes is een band uit Nijmegen met roots in de lokale Lindy Hop scène en levert een breed scala aan jazzy klassiekers – denk aan Nina Simone, Ella Fitzgerald, Ray Charles, Billie Holiday maar ook swingende interpretaties van moderne songs. Bij The Cakes draait het om plezier en hun optredens zijn dan ook ware dansfeesten. Denk aan Meschiya Lake en PostmodernJukebox.

cakes

BAD BIRDIE speelt Thomas Chapin – 21:00 uur – 00:00 uur
Toen Frank Nielander in’92 Thomas Chapin in Nederland zag optreden was hij meteen verkocht. Hier was een saxofonist geschoold in de bebop, die zich verder had ontwikkeld in free jazz en funk. Met geheel eigen zijn stijl en fantastische composities. Toen Chapin overleed in ’98 was dat ook een groot gemis. Chapin was nog volop groeiend en net toe aan zijn eerste optredens op de hoofdpodia van grote festivals als het NewPort jazzfestival en northsea jazz.
Vorig jaar maakte Stephanie Castillo, zus van zijn weduwe de prachtige documentaire “ Night Bird song, the incandescent life of Thomas Chapin”, onlangs uitgebracht in de Nederlandse vertaling. De docu laat zien hoe moeiteloos Thomas’ muziek de tand des tijds heeft doorstaan.

Onder de naam “Bad Birdie” speelt het Frank Nielander kwartet stukken uit het veelzijdige repertoire van de meester. Gespeeld in het nu!
Frank nielander: saxofoons, viool
Bart van Dongen sounddesign, Wurlitzer
Lucien Matheeuwsen bas
Thomas Jaspers: drums

nielander g