21:00 uur - bijdrage in de hoed| Eric Devries ontvangt bluesy singer-songwriter en snarenvirtuoos

Folk, rock, jazz, electronica en psychedelica worden verweven in David Philips’ vierde album “If I had Wings”. “Dit is het album dat ik altijd al heb willen maken maar niet ‘durfde’ te maken”, aldus David Philips.

David schreef alle nummers zelf, nam het album zelf op en verzorgde ook zelf de gehele produktie er van.  David Philips is een 100% Do It Your Self artiest die nog steeds aan dit principe vast houdt.  Zo zingt hij alle vocalen en bespeelt hij zelf vrijwel alle instrumenten die op dit album te horen zijn; behalve de drums en saxofoon op het 12 minuten durende psychedelisch-folk nummer “Venomous Soul”.  Ook verzorgde hij zelf het artwork van dit album, gebruikmakende van eigen schilderijen, tekeningen en sketches die hij maakte tijdens zijn tour in 2014.  Hier de prachtige song ANGEL van deze CD.

Philips’ stemgebruik en hoogwaardig gitaarspel vormen de backbone van dit tot nog toe meest avontuurlijke en complete album. If I had wings is het resultaat van 18 maanden schrijven, opnemen en live shows en neemt ons mee op een reis door het verleden en het heden.

Uitmuntend folk- en finger-picking gitaarspel, jazz-geinspireerde gitaar solo’s, smooth electronica gebruik en soundscapes zorgen voor een prachtig, afwisselend audio-landschap.  Bij tijden totaal gestript en 100% roots .. bij vlagen expansief en dromerig.. maar stuk voor stuk parels van door Philips’ met zorg vervaardigde songs en stories.

FB

david philips