21:00 uur - € 12,50 | Fantasche singer-songwriter in de traditie van Elvis Costello en Nick Lowe

De in 1962 in Nieuw-Zeeland geboren Britse singer-songwriter Peter Bruntnell verhuisde begin jaren ‘90 naar Engeland waar hij de groep ‘Milkwood’ formeerde. Al gauw besloot hij om zich toe te leggen op een solocarrière en zijn debuutplaat “Cannibal” uit 1995 was daarvan de eerste oogst. Daarna volgden nog zeven andere albums verspreid over 16 jaar.

Met zijn cd “Retrospective” in 2013  blikt Peter Bruntnell terug op die periode uit zijn leven via zestien liedjes die hij selecteerde uit al die platen en die hij op dit album verzamelde als een soort van ‚Greatest Hits’, hoewel hij al die jaren nooit echt bovenaan in de hitlijsten heeft gestaan.

Voor deze verzamelaar koos Peter Bruntnell nummers uit zijn cd’s “Cannibal” (1995), “Camelot In Smithereens” (1997), “Normal For Bridgwater” (1999), “Ends Of The Earth” (2002), “Played Out” (2004), “Ghost In A Spitfire” (2005), “Peter And The Murder Of Crows” (2008) en zijn laatste studioplaat “Black Mountain U.F.O.” uit 2011.

Ondanks zijn relatieve onbekendheid bij het grote publiek kan Peter Bruntnell wel rekenen op fans uit het muziekmilieu zoals Peter Buck (‘R.E.M.’), Kurt Wagner (‘Lambchop’), Robert Fisher (‘Willard Grant Conspiracy’), Jay Farrar (‘Son Volt’) en Willy Vlautin (‘Richmond Fontaine’). En het is eigenlijk wel onbegrijpelijk dat de massa nooit is gevallen voor warme, melodieuze songs als “I Want You”, “25 Reasons”, “Shot From A Spring”, “Here Come The Swells”, “City Star”, “Cold Water Swimmer” of “Bruise On The Sky” en “Ghost Dog” uit zijn laatste album “Black Mountain U.F.O”.

Omdat de meesten onder, net als wij trouwens, waarschijnlijk nooit platen van Peter Bruntnell hebben gekocht is de aanschaf van deze cd “Retrospective” misschien wel de ideale gelegenheid om met de waardevolle liedjes van deze Britse artiest kennis te maken. U kunt dan achteraf nog altijd uw schade inhalen door de momenteel nog verkrijgbare originele full-cd’s van deze man aan te schaffen. En binnenkort ligt zijn nieuwe album „Nos da Comrade” in de winkel. De openingstrack op deze plaat is het nummer “Mr. Sunshine” (zie video), een geweldige politiek geïnspireerde sneer naar Donald Trump, de meer dan waarschijnlijke Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen. Die had namelijk met medeweten en goedkeuring van de Schotse premier een landelijk Schots vissersoord helemaal laten afbreken en verplaatsen om op dezelfde plaats een heel luxueus vakantieoord voor rijkelui golffanaten te bouwen.  

Pete B photo